Ulricehamns IFK

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Ulricehamns IFK

Toarpsalliansen A - UIFK 1-6 (1-2)
Hur en förlust med 6 mål i baken känns helt okej? Tja, dels handlar det nog om förväntningar och dels om hur väl de infrias.
Vi visste innan matchen att UIFK är duktiga på att göra mål. Vi visste också att de är bra på passningsspel och kontringar och anfall och försvar. Och fasta situationer. Och lite till. Deras resultat från tidigare matcher har talat samma språk.
Som kuriosa; Inget lag hade hållit nollan i mer än 27 minuter, något lag höll nollan i endast två minuter... Endast två lag i serien hade gjort mål på dem över huvud taget, Hemsjö fick in en reducering till 3-1 sent i första halvlek och Wargön gjorde en reducering till 7-1 i 75:e minuten i den s.k. seriefinalen. Så visst visste vi att det skulle bli en tuff match.
Men nog om duktiga UIFK.
Vi då? Jo, vi går in i matchen med en krigarinställning och ett disciplinerat försvarsspel vi inte sett maken till sedan DM-matchen mot Skepplanda. Tjejerna hade bestämt sig för att inte släppa en millimeter till motståndarna och UIFK får kämpa sig fram för att vinna mark. Vi får till nån kontring med halvchans och vi stressar även UIFK att spela ut bollen vid några tillfällen. Och även om UIFK nästan kommer runt eller igenom oss några gånger, så blir det inte några direkta farligheter i inledningen. Vi får väl också till något halvfarligt, men inget som oroar. En bra inledning av UIFK, men även av oss alltså.
Det dröjer en halvtimme innan UIFK får hål på oss. Men repliken låter sig inte dröjas. Efter bara tre minuter vinner vi ett inkast högt. Elsa kastar till Emelie, som skarvar vidare till Resmark på mitten. Resmark vänder upp och lägger vidare bollen ut till Tea på högerkanten. Tea trycker sig förbi sin försvarare, tar några steg och placerar. Härligt, kvitterat!
Ytterligare 7-8 minuter passerar utan att nåt händer, men två minuter innan paus lyckas UIFK:s spelare till slut komma runt på vår vänsterkant och lägger en låg, stenhård boll in mot bortre, där en annan UIFK-spelare möter med foten. Ett blixtsnabbt anfall där vi tittar boll och de är i ledningen igen.
1-2. Paus med endast ett uddamålsunderläge känns helt okej ändå, vi är ju ändå med och vi håller ställningarna väl även om de får föra spelet.
I andra går UIFK ut med hög press som vi står emot, men de får utdelning efter ungefär en kvart. Ett likadant mål som deras andra, instick hårt mot bortre. Denna gången är vi där, men orkar inte hålla undan. 1-3.
Tio minuter senare kommer 1-4 genom nick på hörna. Och nästa mål till 1-5 följer fem minuter senare. Slutresultatet sätts genom en långboll från backlinje som var tänkt som ett uppspel, men blev lite misslyckat. Vår målvakt missbedömde dock studsen och gick ut så bollen gick över henne och retligt in i mål. Egentligen skit samma, sett till resultatet var det inget som avgjorde och UIFK vann rättvist ändå..
Sammanfattningsvis så gör vi en bra match. Vi viker inte ned oss över huvud taget, även om vi vet på förhand att vi möter ett väldigt mycket bättre lag idag. Ulricehamn kan inget lag i div 3 rå på i år, det har de bevisat.
Vi ser till oss själva och vad vi presterade. Vi höll nollan längre än något annat lag i serien hittills och vi lyckades även kvittera på dem bara tre minuter efter deras ledningsmål. Åsså att vi bara låg under med det där lilla lilla uddamålet i paus. :)
Många av spelarna gör en riktigt riktigt bra match idag, i synnerhet våra 03:or Elin N, Elin R, Tea och Nellie, men flera andra kan sträcka på sig. Slitvargarna på mittfältet och krigarna i backlinjen som fick rädda upp några potentiellt farliga djupledsbollar. Även ni som kom in på slutet gjorde det riktigt riktigt bra, bland annat Hanna. Becka i mål gjorde några riktigt fina räddningar också, vi är stolta över denna kvicka och grymma målvakt.
Vi tar med oss mycket positivt från denna matchen, resultatet till trots. Vi hade kanske ändå inte räknat med att ta några poäng idag. Men får vi till den disciplinen i försvaret och våra respektlösa omställningar i resterande matcher, finns många andra poäng att vänta.